ONDIEPE GEOTHERMIE

AFWERKING

Een nieuw thuis, volledig afgewerkt naar uw persoonlijke wensen.

AFWERKING

Een nieuw thuis, volledig afgewerkt naar uw persoonlijke wensen.

WARM IN DE WINTER, KOEL IN DE ZOMER

Met ondiepe geothermie kan je een gebouw verwarmen, koelen en van sanitair warm water voorzien. Een geothermische warmtepomp haalt de warmte of de koelte uit de bodem. Deze techniek is heel efficiënt en duurzaam.

De temperatuur van de bodem is het hele jaar door vrij constant. In de winter gebruikt een geothermische warmtepomp de bodemwarmte om een gebouw te verwarmen. Tijdens de zomermaanden kan de pomp een gebouw koelen met de koelte uit de bodem. Bovendien wordt het teveel aan warmte in de bodem opgeslagen. Die warmte kan in de winter dan weer dienen om het gebouw te verwarmen.

HOE WERKT HET ?

Het plaatsen van een geothermische warmtepomp start met de berekening van de energiebehoefte van een gebouw. Daaruit blijkt hoeveel energie nodig is om het gebouw te verwarmen en van sanitair warm water te voorzien.
Daarna volgt een geologische studie om de samenstelling van de bodem te ontdekken. Die bepaalt hoe diep er moet worden geboord. De boringen moeten diep genoeg zijn om blijvend voldoende warmte uit de grond te halen en in de energiebehoefte te voorzien.
Op basis van deze gegevens worden de boringen uitgevoerd en het juiste warmtepompsysteem geïnstalleerd.

PASSIEVE KOELING

De koeling van een gebouw kan op een passieve manier gebeuren. De warmtepomp gebruikt de koelte uit de bodem. Door de leidingen circuleert een glycolmiddel. Dat neemt de temperatuur van de bodem aan, zo’n 10 tot 12 ° C. Die koelte geeft het glycolmiddel af aan het water van het vloersysteem. Zo blijft een gebouw koel, ook als het buiten erg warm is.

EFFICIËNT EN DUURZAAM

Met ondiepe geothermie kies je voor een efficiënt en duurzaam systeem voor verwarming en koeling. Een geothermische warmtepomp bewijst het hele jaar door zijn nut. In de winter geniet je van behaaglijke warmte, in de zomer blijft het binnen aangenaam fris.

MEER INFORMATIE NODIG?

Indien je meer wilt ontdekken over de voordelen van geothermie bezoek dan zeker het videokanaal of de website van onze partner Eco Heating.